Cautare

1339 de rezultate pentru "asociatia cultul eroilor" (5.03 secunde)
Hunor declara ca, oricum, avea de gand sa faca acest lucru dupa alegeri, dar anuntul precipitat a fost determinat de represaliile impotriva etnicilor maghiari care au imbracat in saci de gunoi crucile eroilor romani din cimitirul din Valea Uzului.
Sa fi vazut atunci inghesuiala, sa fi vazut atunci cum ar fi curs patriotismul in valuri la Alba Iulia si in direct la posturile TV, din diverse resedinte de judet si de pe la diverse monumente in cinstea eroilor neamului.
O senzatie de oboseala, de lehamite atat din partea eroilor principali, cat si din partea celor chemati sa-si aleaga presedintele pe urmatorii cinci ani.
Coroanele in cinstea eroilor Revolutiei s-au lasat asteptate. Ceausescu - inlaturat acum 15 ani, pe 21 Decembrie, iar Iliescu si-a luat ieri "la revedere” de la functie.
Mi-amintesc de cimitirul eroilor straini care si-au pierdut viata luptind pentru Romania; francezi, englezi, americani... Ce cautau astia in Irak?
Mi-amintesc de cimitirul eroilor straini care si-au pierdut viata luptind pentru Romania; francezi, englezi, americani... Ce cautau astia in Irak?
Politistii din Bucuresti au demarat o ancheta dupa ce 4.000 de dolari au disparut din seiful reprezentantei Ministerului Apararii Rus la Bucuresti. Este o institutie care, potrivit datelor oficiale, s-ar ocupa cu comemorarea eroilor.
Comentandu-le, ar trebui sa observam, inaintea aerului inghetat din Capitala, aerul crispat-ceremonios (ori searbad, ori patetic) al intamplarilor din tara, unde au fost consemnate (va plictisesc, cumva?!) ceremonii de comemorare a celor cazuti in decembrie, depuneri de coroane de flori la mormintele Eroilor Revolutiei, vechile suparari ale asociatiilor de luptatori in Revolutie, simpozioane si conferinte despre „Rolul revolutionarului in societatea romaneasca“ si (tot ca de obicei) numeroase spectacole festive.
De 1 Iunie sarbatorim Ziua Eroilor si Ziua Copilului. Pentru eroi institutiile se inghesuie cu jerbe si coroane de flori.
In schimb, imbogatim panoplia eroilor neamului cu aviatori care cad cu MiG-uri harbuite, cu pseudorevolutionari care au fost inainte ofiteri de securitate si, mai nou, cu militarii romani care sfarsesc pe meleaguri straine, luptand pentru o cauza care nu este a lor si nici a poporului roman, care nu are nimic cu o ideologie, ci doar cu globalizarea si politica de aliante.
Comentandu-le, ar trebui sa observam, inaintea aerului coclit din Capitala, aerul crispat-ceremonios (ori searbad, ori patetic) al intamplarilor din tara, unde au fost consemnate (va plictisesc, cumva?!) ceremonii de comemorare a celor cazuti in decembrie, depuneri de coroane de flori la mormintele Eroilor, vechile suparari ale asociatiilor de luptatori in Revolutie, simpozioane si conferinte despre "rolul revolutionarului in societatea postcomunista" si cateva spectacole festive.
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor. "Toti cei cazuti pe campurile de lupta si-au dat viata pentru ca noi sa traim, astazi, intr-un stat membru al familiei europene si euro-atlantice", a spus presedintele.
La Monumentul Eroilor Patriei, din fata Universitatii Nationale de Aparare, sunt depuse coroane, jerbe sau buchete de flori in cadrul ceremoniei militare organizate de Ministerul Apararii Nationale cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi.
Inaltarea Domnului este cunoscuta si sub numele de Ziua Eroilor sau Ispas. Parintele Vasile Ioana ne spune ce semnificatii are aceasta sarbatoare si ce ar trebui sa stie credinciosii despre acesta zi.
Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci "Dobrogea” (TIAD) si candidat din partea Asociatia Etnicilor Turci pentru Parlamentul Romaniei, Sabit Danis, a fost zilele acestea, mai exact de cand a inceput campania electorala, tinta unor afirmatii calomnioase.
Nicolae Vacaroiu si Dan Nica, membri marcanti ai PSD, i-au dat in judecata pe Alina Mungiu-Pippidi, Cristian Parvulescu, Coalitia pentru un Parlament Curat si Asociatia Pro Democratia fiindca au fost trecuti pe "lista neagra".
Asociatia Pro Democratia (APD) a cerut ieri Biroului Electoral Central precizari privind neclaritatile sesizate in urma declaratiilor presedintelui BEC si ale conducerii Institutului de Statistica legate de fraudele reclamate de Alianta D.A.
Asociatia Magistratilor din Romania cere Senatului sa nu valideze lista cu magistratii alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). ... Mai este insa si o a doua problema ridicata de Asociatia Magistratilor.
Aceste proiecte, promovate in parteneriat cu Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, vizeaza nu numai pastrarea in memoria nationala pentru generatiile postcomuniste a rezistentei poporului roman, platita cu suferinte cumplite dar si o reparatie pentru eroii care au intruchipat aceasta rezistenta.
De asemenea, nesocotiti munca si contributia unor institutii precum, BNR, Academia Romana, Biserica Ortodoxa, Asociatia Magistratilor, Consiliul Superior al Magistraturii, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, Parchetul de pe langa ICCJ, Asociatia Procurorilor din Romania si Curtea de Conturi etc.
google-analytics.com